Hier staan we voor

Wij bieden een veilige, vertrouwde en rustgevende plek voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Bij ons mogen ze zijn wie ze zijn. Wij werken vanuit een christelijke basishouding. Dit komt tot uiting doordat wij hart hebben voor onze naasten en saamhorigheid stimuleren. Vanuit onze zorghoeve willen we onderdeel zijn van de maatschappij en betrokken zijn bij onze omgeving.

Waarborging van kwaliteit

Dagelijks zetten wij ons in voor goede, betrouwbare en passende zorg. Zorg die wordt geboden door deskundige begeleiders in een prettige omgeving. Wij tonen onze kwaliteit aan door:

HKZ

Wij zijn in het bezit van het HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) certificaat. Dat toont aan dat wij staan voor duurzame kwaliteitsverbetering.

POS

Dit staat voor Personal Outcomes Scale. Het is een vragenlijst gebaseerd op de acht domeinen van kwaliteit van bestaan (Schalock & Verdugo, 2002). In een gesprek met de persoon zelf en/of met iemand uit het netwerk van deze persoon worden ervaringen gevraagd over de kwaliteit van bestaan. Wat vinden mensen met een verstandelijke beperking van de kwaliteit van hun bestaan?

SBB

SBB staat voor Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Hoeve Sprey is sinds 2023 een erkend leerbedrijf. Het toont aan dat wij vakmensen opleiden. Studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan. Zorgkaart Nederland Bekijk ook onze waardering op www.zorgkaartnederland.nl met een gemiddeld cijfer van een 9.1.

Duurzaamheid

Hoeve Sprey beschikt over een uiterst duurzaam pand. Wij hebben meerdere duurzame en ‘groene’ maatregelen getroffen. Het gasloze pand beschikt over 100 zonnepanelen, WTW douches, PCM boilers en is zorgvuldig gebouwd. De architect van het gebouw heeft rekening gehouden met de aanleg van zonnepanelen doordat er twee grote platte daken en een ruime technische ruimte zijn gecreëerd. Wij dragen bij aan het verhogen van de kwaliteit, toegankelijkheid en beschikbaarheid van de zorg en tegelijk het verlagen van de footprint van de zorgverlening vanuit de lange termijn impact op people, planet en prosperity.

Dat staat ook wel bekend als de Green Deal in de zorg. De energiezuinige zorghoeve voldoet tevens aan de (duurzame) doelstellingen van ‘Bouwend Nederland’. Wij zijn ook duurzaam bezig op het gebied van afvalscheiding en beschikken over een eigen moestuin. De komende jaren werken wij ons verduurzaamheidsplan verder uit.