Waar?

Onze locatie is in 2021 opgeleverd en staat op landgoed De Wientjesvoort in Vorden. Een unieke plek net buiten het dorp. Het prachtig gelegen perceel wordt omgeven door bos en kenmerkt zich door een ruimtelijke opzet. In deze landelijke en rustige omgeving kun je prettig wonen. Op het erf van Hoeve Sprey staat een dienstwoning, waar Bram en Anouk wonen en de zorghoeve. De zorghoeve beschikt over acht appartementen en een grote gezamenlijke ruimte.

Het gebouw voor de mensen met een verstandelijke beperking is volledig nieuw gebouwd. Het bestaat uit acht zelfstandige appartementen van 45 m² . Iedere  bewoner heeft dus de beschikking over een eigen woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Als je bij ons woont mag je dit zelf inrichten, zodat jij je er ook écht thuis voelt. Daarnaast is centraal  in het gebouw een grote gezamenlijke ruimte met keuken en woonkamer gesitueerd. Hier bestaat  de mogelijkheid om samen te eten en leuke dingen te doen.

Alle woonplekken zijn momenteel bezet. Wij hebben nog wel plekken vrij voor dagbesteding .

Voor wie?

Wij bieden een gezellige en huiselijke woonplek aan voor volwassen mannen en vrouwen met een verstandelijke beperking. Daarvoor moet je minimaal 18 jaar zijn. Het is bijvoorbeeld bedoeld voor mensen die niet meer in een gezinshuis kunnen wonen of ‘het huis uit moeten’. Het familiegevoel vinden wij belangrijk. We doen leuke dingen met elkaar, eten samen en vieren alle bijzondere momenten zoals verjaardagen en feestdagen gezamenlijk.

Met een team van begeleiders bieden wij de begeleiding die bij jou past. Wij vinden het belangrijk dat je zo prettig mogelijk woont en bieden daarbij de helpende hand. Wij zorgen voor een stabiele en gezellig woonplek en bieden waar nodig bescherming. Als begeleiders werken wij samen met jouw naasten bijvoorbeeld je ouders, verzorgers of wettelijk vertegenwoordigers.

Door wie?

En verder?

Afhankelijk van de indicatie en het inkomen dat je hebt, betaal je een eigen bijdrage aan het CAK. Hierover krijg je duidelijkheid tijdens het kennismakingsgesprek. Verder hanteren wij voor aanvullende diensten een tarief. Denk bijvoorbeeld aan waskosten, je eigen internet- en tv abonnement en uitjes. Deze kosten bespreken we graag met je.

Wij bieden zorg op basis van de Wet langdurige zorg, voor verstandelijk gehandicapten. Dit doen wij in de vorm van ‘zorg in natura’. Een indicatie is aan te vragen bij het CIZ. Neem hiervoor eens een kijkje op www.ciz.nl. Andere financieringsvormen, zoals een persoonsgebonden budget (PGB) of middels de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zijn bespreekbaar. Voor vragen hierover kun je ons contactformulier invullen.

Dagbesteding

Zinvol werk doen én een leuke, gezellig dag hebben, vinden wij belangrijk. Wij willen graag dat jij een fijne en nuttige dagbesteding hebt die bij jou past!